Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 14:30

'Ajax niet kansloos, maar Olympique is een superlastige tegenstander'

Ajax kon het niet slechter treffen. Olympique Lyonnais, de tegenstander in de halve finale van de Europa League, zal het de Amsterdammers heel moeilijk maken, zegt sportverslaggever Marcel Maijer. "Ajax moet echt beter spelen dan gisteravond."

Niet lekker, die loting?

"Laten we zeggen: een stevige loting, en niet de gelukkigste. Ajax had beter op Celta de Vigo kunnen stuiten, daar hadden veel fans toch een beetje op gehoopt. Oké, Manchester United zou ook lastig geweest zijn. Maar iedereen had Olympique Lyon toch wel bovenaan het lijstje met moeilijke tegenstanders."

Wat moeten we weten van Lyon?

"Dat het een ploeg is die in Frankrijk dit seizoen weliswaar niet meer meedoet om de titel, maar in Europees verband nog steeds zijn mannetje staat. Ze hebben het in de kwartfinale heel zwaar gehad tegen Besiktas. Maar Ajax-trainer Bosz zal er de komende weken vast nog wel een telefoontje naar zijn AZ-collega Van den Brom tegenaan gooien, denk ik. Want AZ werd in februari twee keer volkomen afgedroogd, verloor thuis met 4-1 en in Lyon met 7-1."

Lyon is ook de ploeg van Memphis Depay.

"Ja, klopt. Maar hoe jammer je dat ook kunt vinden: die mag dit seizoen in Europese wedstrijden nog niet meedoen, omdat hij voor zijn overgang naar Lyon al in Europees verband uitkwam voor zijn oude club, Manchester United. Dus die zullen we niet zien spelen."

Wordt het een kansloze toestand voor Ajax?

"Nee, zeker niet. Als ze spelen zoals vorige week in de thuiswedstrijd tegen Schalke, zijn ze tot mooie dingen in staat. Maar gisteravond was het gewoon slecht. Schalke is thuis een totaal andere ploeg die er altijd vol voor gaat, maar het leek net alsof niemand dat Ajax verteld had. Daar snapte ik niets van, Ajax had na vijf minuten al met 2-0 achter kunnen staan. Dat is natuurlijk een zwakke plek, zoiets mag een ploeg als Ajax niet overkomen. Komt bij: iedereen speelde matig. Er was bij Ajax niemand die boven de middelmaat uitstak."

Wat betekent dat voor de halve finale?

"Zo'n weerloze houding als gisteren in grote delen van de wedstrijd kunnen ze zich niet nog een keer veroorloven. Maar dat zie ik ook niet gebeuren. En Ajax speelt thuis tegenwoordig heel goed, dat geeft vertrouwen. Vorige week stond het publiek er massaal achter, terwijl het in de Arena normaal een tamme bedoening is. Reken er maar op dat het in de halve finale een heksenketel wordt."

Kijk hier nog een keer naar de hoogtepunten uit Schalke 04-Ajax, de wedstrijd van gisteravond:

Kijk je mobiel? Klik hier

Meer op rtlnieuws.nl:
Ajax heeft goede statistieken tegen Lyon

Topnieuws