Tour de France

Noodweer bij finish Tour, maar etappe gaat vooralsnog door

27 juli 2019 13:14 Aangepast: 27 juli 2019 13:15

Bij Val Thorens in Frankrijk, waar later vandaag gefinisht wordt in de 20ste etappe van Tour de France, was vanochtend sprake van hevig noodweer. Even werd gevreesd dat de organisatie de etappe zou afgelasten, maar vooralsnog lijkt de voorlaatste etappe gewoon te worden verreden.

Bij Val Thorens zou het flink hebben geonweerd, is te zien op beelden. Toch gaat de etappe gewoon van start, laat de Tour-organisatie weten. De situatie zal wel nauwlettend in de gaten worden gehouden.

De 20ste etappe is al flink ingekort vanwege het noodweer. De bergetappe van Albertville naar Val Thorens zou 130 kilometer zijn, maar is teruggebracht naar 59 kilometer.

Modderstromen

Op het programma stond eerst het beklimmen van de Cormet de Roselend, maar die route is door landverschuivingen en modderstromen niet mogelijk. De renners starten nu in Albertville en rijden direct door naar de voet van de slotklim naar Val Thorens.

De etappe zal om 14.30 uur van start gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Touretappe afgebroken: strijdplan Kruijswijk in duigen, Bernal in het geel

Gisteren werd de 19de etappe van de Tour voortijdig stilgelegd wegens noodweer in de laatste afdaling. De weg was onbegaanbaar geworden door hevige hagelbuien en aardverschuivingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore