Tour de France

Tour corrigeert tijd Kruijswijk, met dank aan oplettende NOS

27 juli 2019 12:39 Aangepast: 27 juli 2019 12:57

Wielrenner Steven Kruijswijk heeft al voor de start van de laatste bergetappe in de Tour de France iets van zijn achterstand op geletruidrager Egan Bernal weggewerkt. De organisatie besloot 5 seconden van zijn totaaltijd af te halen.

Er bleek een foutje te zijn gemaakt bij het berekenen van de tijdsverschillen op de top van de Col de l'Iseran, die als eindpunt van de etappe werd aangewezen omdat de weg richting finishplaats Tignes was overstroomd door modder en ijswater.

Met dank aan de NOS

In eerste instantie meldde de organisatie dat Kruijswijk op 1 minuut en 3 seconden van leider Bernal over de top was gekomen. De NOS zocht op basis van de tv-beelden uit dat de kopman van Jumbo-Visma al 5 tellen eerder over de Col de l'Iseran was gereden.

Het was voor de Nederlandse ploeg aanleiding om de beelden voor te leggen aan de jury. Die besloot de tijden aan te passen. Kruijswijk heeft in het algemeen klassement nu niet 1.28 achterstand op de Colombiaan, maar 1 minuut en 23 seconden. Hij staat op de vierde plaats.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Touretappe afgebroken: strijdplan Kruijswijk in duigen, Bernal in het geel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore