Tour de France

Raadsels rond abrupte vertrek Rohan Dennis uit Tour

18 juli 2019 17:57 Aangepast: 18 juli 2019 18:47

Rohan Dennis heeft de ploegleiding van wielerploeg Bahrain behoorlijk in verlegenheid gebracht. De Australiër, favoriet voor de individuele tijdrit in Pau van morgen, verliet de Tour de France zonder enige toelichting.

"Het heeft in ieder geval niets met zijn fysieke conditie te maken", zei teambaas Gorazd Stangelj na afloop van de twaalfde etappe, belaagd door journalisten.

'Geen problemen onderling'

Tristan Hoffman, een van de ploegleiders van het team, bleef graag buiten de discussie. "Ik weet niets, dit komt voor mij ook als een verrassing. Er waren zeker geen problemen met de renners onderling", hield Hoffman vol om vervolgens toch maar weer te verwijzen naar Stangelj. "Hij is de grote baas."

De Sloveen zei "verward en teleurgesteld" te zijn. "We hadden hoge verwachtingen van Rohan in de tijdrit. Het is zijn beslissing om te stoppen. We hebben hem nog aan de telefoon gehad maar hij wilde niets zeggen. Ik weet verder niets."

Tijdritfiets

Dennis is de regerend wereldkampioen tijdrijden. Er zou sprake zijn geweest van onvrede bij de renner over zijn tijdritpak en -fiets. "Hij wil alles 100 procent in orde hebben. Dat is niet altijd even makkelijk", zei Stangelj.

Dennis kwam afgelopen winter over van het opgedoekte BMC en boekte dit seizoen pas één overwinning: de korte openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. In de Tour had hij maar één doel: de 27 kilometer lange tijdrit van vrijdag in Pau. Een dag eerder stapte Dennis echter bij de bevoorrading af om ook na afloop geen toelichting te geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Yates: energie gespaard voor deze rit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore