Tour de France

Groenewegen baalt: 'Ik hou niet van verliezen'

17 juli 2019 18:44 Aangepast: 23 juli 2019 21:04

Dylan Groenewegen greep in de elfde etappe net naast zijn tweede ritzege in de Tour de France. De Amsterdamse renner van Team Jumbo-Visma leek op winst af te stevenen in de rit van Albi naar Toulouse, maar vlak voor de finish kwam de Australiër Caleb Ewan hem nog voorbij in de sprint.

Op de meet was het verschil een banddikte. "Soms win je, soms verlies je, dat is wielersport. Ik weet niet precies waar het fout is gegaan, maar ik baal enorm. Ik hou niet van verliezen", sipte hij bij de NOS.

De zogeheten 'lead out' verliep op zich vlekkeloos, maar het leek wel alsof de 'sprinttrein' van Jumbo-Visma iets te vroeg aan de leiding kwam. Mike Teunissen gaf af op ongeveer 800 meter van de finish, waarna Groenewegen het moest afmaken. "We hadden wind tegen en zaten vrij vroeg op kop, maar op zich vind ik dat fijn. Dat is dan mijn keuze. Zoals het ook mijn keuze was om aan te gaan. Kennelijk zat Ewan in mijn wiel en kon hij uit mijn kielzog er nog overheen", zei de renner, die eerder deze Tour de zevende etappe won.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore