Tour de France

Allrounders hebben kans in Colmar

10 juli 2019 03:37 Aangepast: 10 juli 2019 11:48

De Tour de France kent in tegenstelling tot vorig jaar geen lange vlakke aanloop. De zesde etappe is donderdag een zware bergrit, maar eerst volgt woensdag al de eerste kennismaking met de Vogezen.

Vanaf 13.15 uur gaat het vanuit Saint-Dié-des-Vosges in noordelijke richting naar de Côte de Grendelbruch, de eerste helling in de tweedaagse door het Franse middengebergte.

Sprinters zullen ontbreken

Erna volgen zuidelijker nog drie heuvels die het peloton tot op een maximale hoogte van 659 meter (Côte des Trois-Épis) brengen. De laatste 10 kilometer richting finishplaats Colmar zijn dan wel weer vlak, maar de echte sprinters zullen voorin inmiddels ontbreken.

Kansen voor allrounders

Het biedt vooral kansen voor allrounders als de Slowaak Peter Sagan en de Australiër Michael Matthews, snelle finishers die ook een heuvel op kunnen rijden. De Fransman Julian Alaphilippe start voor de tweede dag in de gele trui. De finish wordt verwacht rond half zes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Viviani boekt sprintzege in Nancy

De etappe van woensdag: Rasmussen noemt drie kanshebbers voor overwinning

Woensdag 175,5 km over kronkelende wegen en korte klimmetjes naar Colmar in de vijfde etappe. Michael Rasmussen voorspelt de vijfde etappe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`