We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 februari 2017 18:30

Tatoeëerder Schiffmacher ontwerpt officiële bal Eredivisie

Tatoeëerder Henk Schiffmacher heeft de officiële bal van de Eredivisie van volgend jaar mogen ontwerpen.

Hij had al veel voetballers onder zijn naald gehad, dus naar de wedstrijdbal het was een kleine stap voor de 64-jarige tattoo-artiest.

De bal is speciaal ontworpen in het kader van het 60-jarig jubileum van de Eredivisie. De organisatie laat weten dat is gekozen voor 'een echte Hollandse kunstenaar' die 'middenin de samenleving staat'. Het ontwerp betekent de kroon op het werk voor Schiffmacher, die dit jaar na 40 jaar vakmanschap stopt als tatoeëerder. 

'Een droom'

"Het is een droom die werkelijkheid wordt", zegt Schiffmacher. In het ontwerp van de bal heeft hij symbolen gebruikt die staan voor kracht en verbinding. "Dat is voor mij ook waar de Eredivisie en voetbal voor staat. Ik hoop dat de spelers, clubs en supporters dit zullen herkennen en waarderen."

De nieuwe bal rolt voor het eerst tijdens de laatste speelronde van dit seizoen, op zondag 14 mei.

Topnieuws