Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 22:37

Manchester City vernedert Feyenoord in eigen Kuip

De terugkeer van Feyenoord in de Champions League is op z'n zachtst gezegd niet verlopen zoals vooraf werd gehoopt. In Rotterdam won Manchester City met 4-0, en die uitslag had nog veel groter kunnen zijn.

De malaise van Feyenoord begon al in de tweede minuut. John Stokes kopte de bal richting doel, maar deed op een dusdanige manier dat Tonny Vilhena de bal eenvoudig weg kon werken. Kon, want Vilhena liet de bal zomaar door zijn benen glippen en dus stonden de Engelsen op voorsprong.

Dat ging zo:

Alleen een kans voor Kramer

Het bleek een voorbode van de kansloze avond die Feyenoord tegemoet ging. Na tien minuten verdubbelde Sergio Agüero de marge na een vlot lopende aanval en na 25 minuten was het 0-3. Gabriel Jesus stond niet buitenspel, al hoopten alle Feyenoorders dat wel. Zelfs doelman Brad Jones stak zijn arm de lucht in en stopte met spelen, maar mocht wél de bal uit zijn doel vissen.

Feyenoord kon bar weinig inbrengen tegen het Engelse geweld. Alleen Michiel Kramer kreeg een fatsoenlijke kans, maar zijn inzet eindigde tegen het zijnet.

Weer Stones

Na de pauze geloofde Manchester City het wel en consolideerde de miljoenenploeg de voorsprong. Er kwam nog één doelpunt bij. Weer was het John Stones die scoorde. Weer met het hoofd.

In dezelfde groep F won Sjachtar Donetsk van Napoli met 2-1. De volgende wedstrijd van Feyenoord is in Italië tegen Napoli. Dat duel wordt op 26 september gespeeld. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Hooggespannen verwachtingen rond Feyenoord: 'In de Kuip is alles mogelijk'

 

Topnieuws