DTM

Müller wint Race 2 in Misano, Frijns net naast het podium

09 juni 2019 15:39 Aangepast: 09 juni 2019 15:40

Nico Müller heeft zondag zijn eerste DTM-overwinning in bijna drie jaar tijd behaald. De Zwitser pakte op het Italiaanse circuit van Misano de zege in de tweede race van het weekend.

De tweede race in Italië werd van pole-position aangevangen door René Rast, maar de Duitser had geen goede start waardoor zijn van P2 vertrokken Audi-stalgenoot Robin Frijns in bocht 1 de leiding kon pakken. Nico Müller schoof op naar de tweede plek, terwijl polesitter Rast het daarachter aan de stok kreeg met de Audi van Jonathan Aberdein en de BMW van Marco Wittmann, winnaar van Race 1 op zaterdag. Het trio raakte elkaar, waarna Wittmann van de baan vloog in Bocht 8. Het betekende het einde van de race voor de BMW-coureur, maar de wedstrijdleiding liet het incident onbestraft.

Rast wist zich na het incident met Wittmann te herpakken en nam in ronde 10 de leiding over van Frijns, die vervolgens ook de Audi van Müller voor moest laten gaan. Rast liep vervolgens echter een lekke band op, waardoor Müller de leiding kon overnemen met zijn Audi. De Zwitser wist vervolgens lang door te rijden alvorens hij zijn pitstop maakte, wat de Audi-rijder een flinke voorsprong opleverde toen hij na de bandenwissel weer terugkwam op de baan. Müller controleerde de race vervolgens tot aan de finish, waarmee hij zijn eerste overwinning in het Duits toerwagenkampioenschap wist te pakken sinds 2016.

De strijd om de tweede plek ging tussen Audi’s René Rast en de BMW van Philipp Eng, die zich na een sterke openingsfase naar voren had weten te kloppen. In de hairpin wist Eng zijn BMW naast de Audi van Rast te zetten, om daarmee ten koste van Rast de tweede plek veilig te stellen.

Frijns 4e na spin

Ondanks zijn goede start moest Robin Frijns in Misano genoegen nemen met de vierde plek. De Limburger had veel tijd verloren nadat zijn stalgenoot Loic Duval hem in de rondte getikt. Het leverde de Fransman uiteindelijk een drive-through penalty op.

Achter Frijns scoorde Pietro Fittipaldi een vijfde plek, voor Joel Eriksson in de BMW. Jonathan Aberdein scoorde de zevende plek, voor de BMW’s van Bruno Spengler en Sheldon van der Linde. Mike Rockenfeller maakte namens Audi de top 10 compleet.

Rast blijft klassementsleider

Over vier weken gaat het DTM-kampioenschap verder in de straten van Nürnberg, waar de korte Norisring het decor zal vormen voor het vierde raceweekend van het Duits toerwagenkampioenschap. In de strijd om het kampioenschap gaat Rast nog altijd aan de leiding. Met 93 punten heeft de Duitser 10 punten voorsprong op Eng, terwijl Müller na zijn zege is opgeklommen na de derde plek. Robin Frijns staat zesde met totaal van 45 punten.

 

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`