W Series

Chadwick grijpt tweede zege in W Series, Visser tweede

08 juni 2019 17:29 Aangepast: 08 juni 2019 17:34

Jamie Chadwick heeft zaterdag haar tweede overwinning in de W Series behaald. In het derde raceweekend van de raceklasse voor vrouwen wist de Britse op het circuit van Misano af te rekenen met Beitske Visser.

Chadwick moest de race als tweede aanvangen, maar wist bij de start meteen de leiding te pakken ten koste van polesitter Fabienne Wohlwend. Visser had eveneens een betere start dan de Liechtensteinse en sloot achter Chadwick aan op plek twee. Visser sloeg gedurende race meerdere keren in de aanval bij Chadwick, maar de ontwikkelingsrijdster van het F1-team van Williams wist iedere aanval af te slaan, om zo haar tweede overwinning in drie raceweekenden te pakken. Visser moest genoegen nemen met de tweede plek, terwijl Wohlwend de top drie compleet maakte.

Chadwick verstevigt koppositie

Met haar tweede overwinning verstevigt Chadwick haar leidende positie in het kampioenschap. Halverwege het inaugurele W Series-seizoen heeft de Britse al 68 punten verzameld. Visser verstevigde haar tweede plek op 13 punten achterstand van de klassementsleidster.

De volgende race in de W Series wordt op 6 juli verreden op de Norisring in de straten van Nürnberg. Daarna volgen nog twee raceweekenden op het TT Circuit van Assen en het Britse Brands Hatch.

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`