Formule 1

Hamilton baalt van missen VT2: 'Alsof je bij het schoolhoofd moet zitten'

08 juni 2019 01:32 Aangepast: 08 juni 2019 01:36

Lewis Hamilton baalt als een stekker dat hij vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Canadese Grand Prix het grootste gedeelte langs de zijlijn moest toekijken. De Brit beschadigde zijn Mercedes na een “onschuldige fout”, die ertoe leidde dat hij in Bocht 9 de muur raakte.

Nadat hij eerder op de dag in de eerste vrije training nog de snelste tijd had neergezet, ging het in de tweede oefensessie al snel mis voor Hamilton. De Brit verloor in een van de chicanes de macht over het stuur van zijn Mercedes, waarna hij met het rechter achterwiel al oversturend de muur raakte. De regerend wereldkampioen wist zijn Mercedes nog terug naar de pits te sturen, maar daar bleek de schade dermate groot te zijn dat Hamilton de rest van de vrije training niet meer in actie zou komen.

“De jongens hebben er echt alles aan gedaan om de auto weer op te lappen, maar er was gewoon niet genoeg tijd,” vertelde Hamilton achteraf. “Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een sessie heb moeten missen. Het is zeker geen leuk gevoel wanneer je vanuit de pitbox moet toekijken. Het is alsof je in het kantoor van het schoolhoofd moet zitten en wenst dat je weer terug mag naar de les.”

'Probeerde de limiet op te zoeken'

Hamilton bestempelde het incident als een onschuldige fout: “Ik reed meerdere ronden op de medium-compound en probeerde echt de limiet op te zoeken. Daar ging ik dus iets over… Ik had een flink moment van overstuur in Bocht 9 en gleed echt lang de bocht uit, hopende dat ik niet de muur ging raken.”

"Dit soort dingen gebeuren,” concludeert Hamilton. “Je moet het meteen achter je laten en morgen terug in het zadel klimmen.”

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`