Formule 1

Vettel overtuigd: 'Wij zijn niet de snelsten'

08 juni 2019 00:36 Aangepast: 08 juni 2019 00:38

Sebastian Vettel hecht weinig waarde aan het feit dat het team van Ferrari vrijdag met beide auto’s bovenaan de tijdenlijsten eindigde in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada. Volgens de Duitser is het team van Mercedes nog altijd de favoriet dit weekend in Montréal.

Hoewel het team van Mercedes vrijdagochtend in de eerste vrije training nog bijna een seconde los stond op het circuit van Montréal, eindigde het team van Ferrari in de middag de tweede oefensessie met beide auto’s bovenaan de tijdenlijsten. Terwijl Lewis Hamilton het merendeel van de training moest missen na een touché met de muur, klokte Charles Leclerc de snelste tijd en werd hij op de voet gevolgd door Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel. Laatstgenoemde denkt echter dat de uitslag van de tweede vrije training een vertekend beeld gaf.

“Wij zijn niet de snelsten,” liet Vettel vrijdag na de tweede vrije training weten. “Ik weet dat je wat betreft de prestaties kijkt naar de snelheid over één ronde, maar we hebben nog altijd een redelijke achterstand op Mercedes.”

Vertekend beeld

Volgens Vettel zorgde onder andere de crash van Hamilton voor een vertekend beeld in de tweede vrije training, al heeft ook het team van Ferrari nog wel wat snelheid achter de hand: “We zullen zien waar we morgen eindigen, maar vandaag was het niet de meest transparante sessie doordat anderen in de problemen kwamen. Daarnaast voelde de auto vandaag nog niet hoe ik hem wil hebben. Ik wil niet zeggen dat we nog bepaalde trucjes achter de hand houden, maar er zijn wel nog wat dingen die we uit willen proberen.”

Vettel klaagde vrijdag tijdens zijn langere run net als Leclerc over het feit dat zijn banden al snel oververhit raakten. Het feit dat de baan bijzonder stoffig was zorgt daarnaast nog voor een extra uitdaging: “De banden hielden het niet heel lang vol. De zachtste compound dan. Het was al met al een interessante sessie. De baan was daarnaast ook nog erg vies. Die zal naarmate het weekend vordert alsmaar beter worden, dus daar zal de sleutel liggen.”

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`