IndyCar

Alonso ziet deelname aan volledig IndyCar-seizoen niet zitten

04 juni 2019 12:01 Aangepast: 04 juni 2019 12:04

Fernando Alonso is niet van plan om volgend jaar deel te gaan nemen aan het volledige IndyCar-seizoen. De Spanjaard denkt niet dat het rijden van meerdere races in het Amerikaanse kampioenschap hem een betere kans geeft op het winnen van de Indianapolis 500.

In zijn jacht op de Triple Crown of Motorsport staat het winnen van de Indy 500 na zijn zeges in de Grand Prix van Monaco en de 24 uur van Le Mans bovenaan het to do-lijstje van Alonso. In 2017 maakte hij met het team van Andretti een sterk debuut in de Amerikaanse autosportklassieker, maar vorige maand wist hij zich met het team van McLaren niet eens te kwalificeren voor de race.

Na het debacle op Indy rees al snel de vraag of Alonso volgend jaar niet het hele IndyCar-seizoen voor zijn rekening moet gaan nemen, om daarmee beter voorbereid te zijn op de Indy 500. Die optie sluit de tweevoudig Formule 1-kampioen nu echter uit.

“Als ik weer naar Indy ga, zal het opnieuw een eenmalig iets zijn,” vertelt de Spanjaard. “Om het hele seizoen te gaan doen vergt momenteel gewoon te veel inzet wat betreft het aantal races. Als je daar naartoe gaat wil je strijden om de overwinning, je bent geen toerist.”

Ondanks het feit dat Alonso door zijn vertrek uit het WEC na de zomer nog geen plannen heeft voor 2020, zal hij zich dus niet gaan bezighouden met een deelname aan het volledige IndyCar-kampioenschap. Ook het rijden van alleen de races vóór de Indy 500 eind mei ziet de Spanjaard niet zitten.

“Het heeft geen enkel nut om ter voorbereiding op de Indy 500 aan vier of vijf andere races mee te gaan doen. Indy is de eerste oval van het seizoen. Er zijn geen andere ovalraces die je vooraf kunt rijden om je voor te bereiden op Indy.”

Toekomst bij McLaren nog onzeker

De mislukte kwalificatie van Alonso lag vorige maand voor het grootste deel aan een reeks blunders van het team. Of de Spanjaard bij een volgende deelname aan de Indy 500 opnieuw kiest voor het team van McLaren, of dat hij met een andere renstal in zee gaat weet Alonso echter nog niet: ‘Ik zal moeten kijken wat de mogelijkheden zijn. Als ik terugga naar Indy zal ik alle opties tegen elkaar afwegen en dan voor de meest competitieve optie kiezen.”

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`