Indianapolis 500

Fernando Alonso crasht tijdens Indy 500-training

15 mei 2019 19:47 Aangepast: 15 mei 2019 19:55

Fernando Alonso heeft woensdag voor het eerst kennisgemaakt met de muur van de befaamde Indianapolis Motor Speedway. De Spanjaard maakte op de tweede trainingsdag voor de Indianapolis 500 een flinke klapper met zijn McLaren, maar kon wel ongedeerd uitstappen.

De voorbereidingen op zijn tweede deelname aan de Indy 500 lopen nog niet helemaal volgens plan voor Alonso. De Spanjaard stond maandag op de eerste trainingsdag lang in de pits door elektrische problemen aan zijn McLaren, waardoor hij na zijn 49 afgelegde ronden in de ochtend, ’s middags maar één rondje wist af te leggen en daardoor uiteindelijk genoegen moest nemen met de 30e tijd.

Woensdag kende Alonso een betere start van de trainingsdag, totdat hij in zijn 47e rondje van de dag van de baan vloog. De Spanjaard reed achter de Honda van Graham Rahal op het moment dat hij in Bocht 3 last kreeg van wat onderstuur en in de muur knalde. De McLaren stuiterde na de impact terug op de baan, waarna Alonso ook aan de binnenkant van de bocht de muur raakte. De Chevrolet stak daarna nog een keer de baan over, waardoor Alonso aan de buitenkant van Bocht 4 een derde keer de muur raakte.

'Lesje geleerd'

Alonso kon na zijn crash ongedeerd uitstappen, en gaf meteen toe dat de oorzaak van het ongeluk een rijdersfout was: “De crash was mijn fout,” verklaarde de Spanjaard na afloop. “Ik onderschatte de grip in Bocht 3. Mijn excuses voor het team, dat nu een hoop extra werk te doen krijgt. Ik heb mijn lesje geleerd, en we zullen morgen of later vandaag sterker terugkomen.”

De kwalificaties voor de 103e Indianapolis 500 worden dit weekend verreden. De race zelf vindt plaats op zondag 26 mei.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van