GP

De Vries wint sprintrace in Barcelona

12 mei 2019 13:09 Aangepast: 12 mei 2019 13:30

Nyck de Vries heeft zondag zijn eerste overwinning van het Formule 2-seizoen behaald. De Nederlander schreef in Spanje de sprintrace op het circuit van Barcelona op zijn naam.

Door een slechte start van Callum Ilot en Jordan King op de eerste startrij, kon de van P3 vertrokken Anthoine Hubert de leiding nemen in de sprintrace. De Fransman kreeg al snel de ART van Nyck de Vries achter zich aan, die de tweede startrij deelde met Hubert.

Kort na de herstart kwam al snel de Safety Car op de baan omdat Nobuharu Matsushita zijn bolide langs de kant van de baan had moeten parkeren nadat deze had vlam gevat. Bij de herstart hield Hubert aanvankelijk nog stand, maar de Fransman was kansloos toen De Vries enkele ronden later gebruik kon maken van zijn DRS. De Nederlander nam de leiding en sloeg vervolgens al snel een gat van drie seconden dat hij de rest van de race niet meer uit handen gaf. Zo kon De Vries gecontroleerd naar zijn eerste overwinning van het Formule 2-seizoen rijden.

"Het was een lastig weekend voor ons. Na de vijfde plaats zaterdag heeft het team hard gewerkt en dit is het resultaat", reageerde De Vries na afloop. "Ik ben blij dat we het tij hebben kunnen keren."

Ghiotto knokt zich naar P2

Op hetzelfde punt waar De Vries hem in had weten te halen verloor Hubert even later ook de tweede plek aan Ilott, waarna later ook Luca Ghiotto hem nog in zou halen. Ghiotto zette vervolgens koers richting Ilott. In de allerlaatste ronde sloeg de Italiaan zijn slag door in de eerste bocht buitenom Ilott te verschalken, om zo alsnog als tweede aan de finish te komen. Ilott kwam als derde aan de finish, wat hem zijn eerste Formule 2-podium opleverde.

Latifi opnieuw in de punten, tijdstraf voor Schumacher

Guanyu Zhou kwam in Barcelona als vierde aan de finish, nadat hij in de laatste ronde Hubert in had weten te halen. Nicholas Latifi, de winnaar van de hoofdrace op zaterdag, scoorde opnieuw punten met een zesde plek. MP Motorsport-coureur Jordan King kwam als zevende aan de finish voor de Prema van Mick Schumacher. De Duitser kreeg na de race echter nog vijf seconden tijdstraf aan zijn broek voor het afsnijden van Bocht 2, waardoor hij terugzakte naar plek 12 en Jack Aitken met een achtste plaats het laatste punt kon scoren.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van