Formule 1

Verstappen niet tevreden met P4: 'Mercedes is gewoon te snel'

11 mei 2019 19:57 Aangepast: 11 mei 2019 19:58

Max Verstappen start de Grand Prix van Spanje zondag vanaf de vierde plek. De Nederlander is blij dat hij in de kwalificatie de Ferrari van Charles Leclerc wist voor te blijven, maar baalt van het grote gat naar de beide Mercedessen.

Verstappen kon zich met zijn Red Bull in de vrije trainingen niet meten met de bolides van Mercedes en Ferrari, en moest in de derde vrije training zelfs de beide bolides van Haas voor laten gaan. De Nederlander is dan ook blij dat hij zich in de kwalificatie alsnog op de tweede startrij heeft weten te kwalificeren tussen de beide Ferrari’s, maar toch overheerste de teleurstelling over het feit dat hij nog altijd niet vooraan mee kan vechten.

“We hebben goed werk geleverd om ten minste één van de Ferrari’s voor te blijven. Ze zagen er namelijk iets te snel uit voor ons,” aldus Verstappen. “Mercedes is echter al het hele weekend veel te snel voor ons. We hebben ons resultaat dan ook gemaximaliseerd. Ik ben blij dat we zo dichter achter Vettel staan, maar vooral Valtteri was niet te kloppen vandaag.”

Jacht op podiumfinish

Verstappen was zaterdag te spreken over de balans in zijn Red Bull, en hoopt zondag dan ook te kunnen strijden voor het podium: “De auto is wel wat beter nu, maar we zijn natuurlijk nog altijd niet waar we willen staan. Ik had graag verder naar voren gestaan, maar daarvoor zullen we nog wat snelheid moeten zien te vinden. Voor dit weekend zag de snelheid er in de lange runs wel goed uit tijdens de trainingen, en doorgaans zijn we in de races ook iets competitiever. Mercedes is snel, maar ik denk wel dat we hier voor het podium kunnen vechten.”

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`