Formule 2

Latifi vergroot voorsprong met F2-zege in Spanje

11 mei 2019 19:17 Aangepast: 11 mei 2019 19:18

Nicholas Latifi heeft zaterdag goede zaken gedaan in zijn jacht op de Formule 2-titel. De Canadees won op het circuit van Barcelona de hoofdrace, en breidde daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit.

De hoofdrace werd van pole-position aangevangen door Luca Ghiotto, maar de Italiaan verprutste zijn start om vervolgens in Bocht 10 aangereden te worden door Dorian Boccolacci. Ook Mick Schumacher kon al snel terug naar de pits omdat hij in de openingsronde een lekke band had opgelopen. De achterstand van het duo bleef echter beperkt doordat Giuliano Alesi in de grindbak stil was komen te staan, en daarmee de Safety Car op de baan bracht.

Door de slechte start van Ghiotto had zijn teamgenoot Guanyu Zhou de leiding over weten te nemen. De Chinees kreeg bij de herstart klassementsleider Nicholas Latifi, Nyck de Vries en de goed vertrokken Jack Aitken achter zich aan. De stand bleef ook na de pitstops ongewijzigd, ondanks het feit dat Aitken wel voor De Vries terug de baan op was gekomen. De Brit werd in bocht vijf echter al snel weer aan de kant gezet door de Nederlander.

Latifi rekent af met Zhou

Door de vroege pitstop van de leiders reden Anthoine Hubert en Jordan King lang aan de leiding omdat zij de race waren gestart op de harde band en pas laat de pits opzochten. De strijd om de virtuele leiding ging echter tussen Zhou en Latifi. Met nog zeven ronden te gaan sloeg Latifi voor het eerst in de aanval bij de Chinees, om vervolgens een ronde later ook langs de UNI-Virtuosi coureur te gaan. De pitstop van Hubert en King leverde Latifi daarmee de leiding op.

Na zijn geslaagde inhaalactie gaf Latifi de zege niet meer uit handen, en scoorde hij zijn derde overwinning in even zoveel raceweekenden. De tweede plek ging naar Jack Aitken, die eerder al De Vries in had weten te halen en daarna ook nog af had wat weten te rekenen met Zhou, die daardoor genoegen moest nemen met de laatste plek op het podium.

De Vries 5e

Luca Ghiotto wist ondanks zijn dramatische openingsronde nog knap als vierde aan de finish te komen, voor Nyck de Vries in de ART. Hubert en King kwamen als zesde en zevende aan de finish. Callum Ilott kwam als achtste aan de finish, wat hem tevens pole-position oplevert voor de sprintrace op zondag. Sean Gelael en Ralph Boschung pakten de laatste punten.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van