Formule 1

Onboard: Een rondje over het nieuwe F1-circuit van Vietnam

19 april 2019 14:43 Aangepast: 19 april 2019 14:48

Vietnam zal in 2020 voor het eerst deel uitmaken van de Formule 1-kalender. Op een stratencircuit 12 kilometer ten westen van hoofdstad Hanoi zullen de Formule 1-coureurs het volgend jaar al tegen elkaar gaan opnemen. Benieuwd naar de lay-out? Rij nu alvast een virtueel rondje over het circuit!

De Formule 1 onthulde eerder al de lay-out van het 5.6 kilometer lange circuit, maar in een door Motorsport-Magazin gedeelde simulatie van het circuit kan er nu ook voor het eerst virtueel onboard worden meegereden met een F1-auto die een rondje over het circuit rijdt.

Knipoog naar andere circuits

De simulatie is afkomstig van het bedrijf van circuitarchitect Hermann Tilke, die net als bij de meeste moderne Formule 1-circuits het geval is ook weer verantwoordelijk is voor het ontwerp van de baan in Vietnam. Op het eerste oog lijkt de baan met haar lange rechte stukken en eindeloze muren veel weg te hebben van circuits als Sotsji en Bakoe. In het circuit zitten echter ook diverse knipogen naar andere circuits verwerkt. Zo lijkt de eerste bochtencombinatie erg veel op het eerste gedeelte van het Grand Prix-circuit van de Nürburgring, en is de laatste sector met veel vloeiende, snelle bochten geïnspireerd op het Esses-gedeelte van het Japanse circuit van Suzuka.

Met haar lange rechte stukken, harde rempunten en hier en daar een uitdagende bochtencombinatie lijkt het circuit een fraaie uitdaging te gaan worden voor coureurs, terwijl er ook voldoende plekken aanwezig lijken te zijn waarop een inhaalactie mogelijk moet zijn.

De Grand Prix van Vietnam wordt volgend jaar in april verreden. De werkzaamheden aan het circuit zijn reeds begonnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van