Formule 1

Mercedes-baas ontkent telefoontjes naar Verstappen

18 april 2019 13:48 Aangepast: 18 april 2019 13:58
Toto Wolff Beeld © ANP

Mercedes-baas Toto Wolff ontkent het gerucht dat hij regelmatig contact zoekt met familie Verstappen om Max naar het Mercedes-team te halen. Red Bull-adviseur Helmut Marko hielp dat gerucht twee weken geleden de wereld in.

Volgens de Red Bull-adviseur belt Toto Wolff maandelijks naar Verstappen en zijn vader. Nadat Max en Jos Verstappen de geruchten al hadden ontkend, komt Wollf nu zelf met zijn antwoord. "Ik heb zijn nummer niet eens en ik heb nog nooit telefonisch contact met hem gehad", vertelt hij aan Motorsport Italië. "Jos, Max en ik hebben er met z'n drieën smakelijk om gelachen." 

Toch heeft hij wel regelmatig contact met de familie Verstappen. "Ik ken Jos al lang en ik beschouw hem als een vriend. We praten dan over baby's en go-karten. Er zijn geen gesprekken over Max of over zijn contract. Max is omwille van voor de hand liggende redenen verbonden aan Red Bull-Honda."

Verstappen ontkende al eerder

Max Verstappen reageerde dit weekend al op de geruchten. "Ik was verbaasd toen ik de geruchten las", zei hij tijdens de Grand Prix in China. "Ten eerste praat ik nooit met Toto. Hij belt me nooit. Hij heeft mijn nummer niet eens, dus ik moest er wel om lachen." Het contract van Verstappen bij Red Bull loopt nog tot 2020.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`