Formule 1

F1 overweegt tweede Chinese race op stratencircuit

16 april 2019 18:16 Aangepast: 16 april 2019 18:19

De Formule 1 krijgt er mogelijk een tweede race in China bij op de racekalender. Formule 1’s commercieel directeur Sean Bratches heeft bevestigd dat er wordt gesproken over een mogelijke tweede Chinese Grand Prix op een stratencircuit.

De Grand Prix van China werd afgelopen weekend voor de 16e keer verreden op het Shanghai International Circuit. Hoewel de race in de beginjaren kampte met tegenvallende bezoekersaantallen, waren de tribunes afgelopen zondag opnieuw goedgevuld. Omdat ook de Chinese economie een explosieve groei meemaakt, is het niet zo gek dat F1-eigenaar Liberty Media wel oren heeft naar een tweede race in China.

Mogelijke stratenrace in hoofdstad Beijing

Commercieel directeur Sean Bratches zou een tweede race het liefst op een stratencircuit willen organiseren. Volgens de geruchten zou met name hoofdstad Beijing als de ideale locatie worden gezien voor een tweede race.

“We zijn zeker geïnteresseerd in een tweede Chinese Grand Prix op een stratencircuit,” vertelt Bratches aan persbureau AFP. “Het zou een mooi contrast zijn met dit indrukwekkende circuit hier in Shanghai, dat speciaal voor de Formule 1 is aangelegd.”

'De show naar de mensen brengen'

Een eventuele race op een stratencircuit past bij de strategie van Liberty Media om niet het publiek naar het circuit te moeten lokken, maar om de Formule 1 naar de stad te brengen waar toch al miljoenen mensen gevestigd zijn. Eerder dit jaar sloten de F1-bazen ook al een deal voor een nieuwe race op een stratencircuit nabij het Vietnamese Hanoi in 2020, terwijl er ook nog gesproken wordt over een tweede Amerikaanse Grand Prix in Miami of Las Vegas.

“Het is onze intentie om onze show naar de mensen te brengen,” vertelt Bratches. “Als je nieuwe fans aan je wilt binden moet je wel. Je moet ze laten zien wat je te bieden hebt en wat deze sport allemaal inhoudt.”

De Formule 1 voert deze week al oriënterende gesprekken met vertegenwoordigers van Chinese steden die interesse hebben in het organiseren van een Grand Prix.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van