24 uur van Le Mans

ACO bevestigt recordaantal deelnemers voor Le Mans

16 april 2019 18:12 Aangepast: 16 april 2019 18:15

De 24 uur van Le Mans krijgt dit jaar meer auto’s aan de start dan ooit tevoren. Organisator ACO heeft dinsdag een nieuwe deelnemerslijst gepubliceerd, met daarop maar liefst 62 auto’s.

De ACO had het maximale aantal auto’s op de deelnemerslijst enkele jaren geleden al verhoogd naar 60, maar dat aantal bleek voor de editie van 2019 nog lang niet genoeg. In totaal had de Franse organisatie maar liefst 75 inschrijvingen gekregen voor de editie van 2019, waardoor een aantal hoog aangeschreven teams alsnog genoegen moesten nemen met een plekje op de reservelijst.

Vanwege de enorme animo heeft de ACO besloten om aan het begin van de pitstraat twee tijdelijke extra pitboxen neer te zetten voor de 24 uur van Le Mans. De twee vrijgekomen plekken op de deelnemerslijst gaan naar het Brits/Amerikaanse United Autosports en Le Mans-debutant High Class Racing.

United Autosports had als kampioen van de Asian Le Mans Series al een automatische inschrijving op zak voor de 24u van Le Mans, maar zal nu dus ook met de #32 LIgier JS P217 Gibson die deelneemt aan de European Le Mans Series gaan racen op het Circuit de La Sarthe. High Class komt eveneens uit in de ELMS, maar dan met een Oreca 07 Gibson. Het Deense team racet pas twee jaar in de LMP2-klasse en debuteert dit jaar op Le Mans.

Door de toevoeging van United Autosports en High Class Racing telt de LMP2-klasse nu 20 auto’s. De LMP1-klasse telt acht auto’s, terwijl er in zowel de GTE Pro- als in de GTE AM-klasse 17 auto’s zullen gaan strijden om de winst.

De 24 uur van Le Mans wordt verreden op 15 en 16 juni en zal ook dit jaar weer worden uitgezonden door RTL GP. Bekijk hieronder de vernieuwde deelnemerslijst.

Voorlopige deelnemerslijst Le Mans 2019

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`