Vijfjarige overeenkomst

'Circuit Zandvoort bereikt akkoord met Formule 1'

08 april 2019 21:26 Aangepast: 19 april 2019 11:25
Circuit Zandvoort Beeld © ANP

Volgend jaar wordt voor het eerst sinds 1985 weer een Formule 1-wedstrijd verreden op het circuit van Zandvoort. Dat meldt het tijdschrift Motorsportweek.

Volgens het blad heeft het circuit van Zandvoort een deal bereikt met de Formula One Group, verantwoordelijk voor de promotie en exploitatie van het Formule 1-wereldkampioenschap.

Er zou een vijfjarige overeenkomst zijn gesloten. Wanneer de eerste race wordt verreden is nog niet bekend, maar dit zal vermoedelijk in de lente zijn van volgend jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gemeente Zandvoort unaniem akkoord met investering van €4,1 miljoen

Ook dagblad de Limburger heeft bevestiging gekregen van een bron. De deal zal waarschijnlijk volgende week officieel wereldkundig worden gemaakt.

Nog niet bevestigd

De organisatie achter het circuit van Zandvoort kan het bericht niet bevestigen. Bronnen rondom de directie noemen het bericht veel te voorbarig. De gesprekken lopen nog. Die gesprekken zijn nog steeds positief, maar er is 'geen witte rook'.

Ook Jan Lammers kan nog niet bevestigen dat de Formule vanaf volgend jaar terugkeert in Zandvoort. "Dat is nog voorbarig", zegt de beoogd sportief directeur van de Dutch Grand Prix tegen ANP. "We zijn op de goede weg, maar we zijn nog steeds bezig de puntjes op de i te zetten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van