Race-outfit

Deze wagen moet Max Verstappen wereldkampioen maken in de Formule 1

18 februari 2019 09:03 Aangepast: 18 februari 2019 09:22
Beeld © Red Bull Racing

Dit is 'm dan. De wagen van Max Verstappen voor komend seizoen in de Formule 1. Vorige week toonde Red Bull Racing de RB15 voor het eerst in rood en donkerblauwe kleuren. Tot opluchting van veel fans bleek het om een eenmalige showuitvoering te gaan en niet om de 'race-outfit'.

Nu toont Red Bull de wagen in zijn standaardkleuren. De meest opvallende vernieuwing is de brede voorvleugel. En ook is de auto voorzien van een compleet nieuwe motor van leverancier Honda.

Red Bull verbrak vorig jaar de jarenlange samenwerking met motorleverancier Renault en hoopt met Honda serieus mee te doen om de wereldtitel. In de voorgaande jaren waren Mercedes en Ferrari op verreweg de meeste circuits sneller. Verstappen won in Oostenrijk en Mexico.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Red Bull onthult 'nieuwe' Formule 1-auto Max Verstappen

Verstappen gaat zijn vijfde seizoen in als Formule 1-coureur. "Ik stel mezelf nog geen doelen, behalve dat ik het beste uit mezelf wil halen. Alles hangt af van hoe de auto het met de nieuwe motor gaat doen. We verwachten veel van Honda en er wordt keihard gewerkt door het team. Ik ben zeer optimistisch, maar ook realistisch. We kunnen niet verwachten dat we meteen in de eerste race de perfecte auto hebben. Daar is tijd voor nodig."

Grote glimlach

Verstappen is enthousiast over de RB15, vertelde hij vorige week na een test op het circuit van het Engelse Silverstone. "Na mijn eerste run had ik een grote glimlach op m’n gezicht. Ik ben erg blij hoe de auto en de motor aanvoelen, dat ziet er positief uit."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van