Ga naar de inhoud
Dakar Rally

'Van den Heuvel derde rijder Team De Rooy in Dakar 2019'

Maurik van den Heuvel staat in januari zeer waarschijnlijk met een IVECO van Team De Rooy aan de start van de Dakar Rally. De Brabander zal volgens de geruchten de derde rijder van het team worden en daarmee een team gaan vormen met Gerard de Rooy en Ton van Genugten.

Van den Heuvel nam al vijf keer eerder deel aan de Dakar Rally, en stond de afgelopen drie edities met een Scania van zijn eigen Team DakarSpeed aan de start in Zuid-Amerika. Met de Scania wist Van den Heuvel de afgelopen drie jaren telkens de finish te bereiken, en finishte hij afgelopen jaar dankzij een negende plek zelfs voor het eerst in de top 10.

Over de plannen voor Dakar 2019 bleef het lang stil rondom Van den Heuvel, maar volgens de geruchten wordt de Udenaar later deze week gepresenteerd door Team de Rooy als derde rijder voor de 41e editie van de Dakar Rally. De 47-jarige Van den Heuvel zal daarmee een team gaan vormen met provinciegenoten Ton van Genugten en kopman Gerard de Rooy, tweevoudig winnaar van de Dakar Rally die in januari na een jaartje afwezigheid weer terugkeert in de rally.

Met de keuze voor Van den Heuvel gaat Team De Rooy in januari met drie Nederlandse rijders strijden om de overwinning in de Dakar Rally, die in zijn geheel op Peruaans grondgebied zal worden verreden. Komend weekend presenteert het team zich op het Eurocircuit aan het Nederlandse publiek tijdens de 15e editie van de RTL GP Pre-proloog.

Dit is een artikel van