Formule 1

Verstappen smaakmaker in Sotsji: 'Heb er echt van genoten'

30 september 2018 22:15 Aangepast: 30 september 2018 22:16

Max Verstappen blikt met een tevreden gevoel terug op de Grand Prix van Rusland. De Nederlander reed op het circuit van Sotsji een sterke inhaalrace en reed zelfs nog een tijdje aan de leiding, om uiteindelijk met een vijfde plek het maximum haalbare uit het vuur te slepen.

Vanwege een forse gridstraf moest de jarige Verstappen de GP van Rusland als 19e aanvangen, maar de Nederlander sneed in de openingsfase als een mes door de warme boter. Binnen een paar ronden lag de Red Bull-coureur in de top 10 en na 8 ronden was de Limburger al opgeklommen naar de vijfde plek, achter de bolides van Mercedes en Ferrari.

“Ik had echt een goede start, een goede openingsronde en daarna ging ik eigenlijk een stuk makkelijker door het verkeer dan verwacht. Ook de banden kon ik een stuk beter controleren,” sprak Verstappen na afloop. “Bij de start was het nog een beetje tricky omdat Pierre Gasly voor me stil bleef staan waardoor ik eromheen moest. In Bocht 2 was het vervolgens vooral oppassen geblazen dat ik niet iemand zou raken. Na acht rondjes lagen we achtste, en zat ik zelfs nog in het pitstop window van Ferrari en Mercedes.”

Onverwachts aan de leiding

Omdat Verstappen de race was gestart op de hardste bandencompound kon hij een stuk langer doorrijden tot zijn pitstop, waardoor hij uiteindelijk zelfs nog een tijd aan de leiding kwam te liggen. Iets wat tijdens de race zelfs Renault-coureur Nico Hülkenberg opviel, die zich verbaasde over het feit dat er een Red Bull aan de leiding lag. Ook Verstappen zelf stond wel enigszins te kijken van het feit dat hij op z’n verjaardag nog  een tijdje aan kop reed.

“Nadat de coureurs van Mercedes en Ferrari de pits op hadden gezocht konden ze me niet voorbij komen. Onverwachts reed ik aan de leiding van de race en kon ik ze achter me houden, wat wel aangeeft dat we echt een goede snelheid hadden, zelfs op de oudere banden.”

"Het ging beter dan verwacht"

Toen Verstappen zelf de pits opzocht viel de Nederlander terug naar de vijfde plek en besloot hij z’n motor te sparen en genoegen te nemen met z’n plek achter de Mercedessen en Ferrari’s. Na z’n sterke inhaalrace ziet Verstappen echter met vertrouwen de laatste races van het seizoen tegemoet : “Toen ik de pits had opgezocht was het gewoon een kwestie van de auto aan de finish krijgen. Het ging vandaag echt een stuk beter dan verwacht, dus ik hoop dat het in de laatste races dit seizoen ook beter gaat dan we verwachten. Ik heb er echt van genoten vandaag, dit is een mooi resultaat op mijn verjaardag.”

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`