Formule 1

Vettel begrijpt teamorders bij Mercedes: 'Een no-brainer'

30 september 2018 22:12 Aangepast: 30 september 2018 22:14

Sebastian Vettel nam het na afloop van de Russische Grand Prix op voor het team van Mercedes voor het feit dat de renstal zondag niet Bottas, maar teamgenoot Hamilton liet winnen op het circuit van Sotsji.

Bottas leek zondag in Rusland op weg naar z’n eerste overwinning van het seizoen, totdat hij van het team teamgenoot Hamilton voorbij moest laten gaan. Daardoor kon de Brit zeven punten extra uitlopen in de strijd met Sebastian Vettel, die daardoor nu 50 punten achterstand heeft op de Brit.

“Ze hebben het heel goed gedaan vandaag, ze hebben goed samengewerkt,” deelde Vettel na afloop z’n complimenten uit aan het team van Mercedes. “Ik weet dat jullie [de pers] wel van wat controverse houden en daarom gemene vragen stellen, maar in de positie waarin zij zich bevinden was de tactiek waarvoor ze vandaag gekozen hebben een no-brainer.”

Vettel geeft titelstrijd nog niet op

Ondanks z’n flinke achterstand op Hamilton in het kampioenschap, zegt Vettel z’n hoop op de titel nog niet opgegeven te hebben: “Om eerlijk te zijn bekijk ik het per race. Ik was geen genie met wiskunde, maar ik snap wel dat het er niet makkelijker op wordt door opnieuw punten te verliezen. Ik geloof nog in onze titelkansen, maar het wordt er natuurlijk niet gemakkelijker op. Maar wie weet, één uitvalbeurt van Hamilton en het ziet er misschien weer heel anders uit. Idealiter twee uitvalbeurten natuurlijk, wat ik Lewis niet toewens, maar je weet nooit wat er kan gebeuren.”

“We moeten zelf het beste resultaat blijven leveren, wat ons dit weekend misschien niet helemaal gelukt is. Maar we moeten ons er vanaf nu echt op gaan focussen om de laatste races te gaan winnen.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`