Grand Prix

Ferrari: 'Deur staat altijd open voor Mick Schumacher'

14 september 2018 15:54 Aangepast: 14 september 2018 15:56

Ferrari’s Formule 1-teambaas Maurizio Arrivabene heeft laten weten dat Mick Schumacher van harte welkom is bij Ferrari. Volgens de Italiaan staat de deur van Ferrari’s opleidingsprogramma altijd open voor de zoon van zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher, maar zijn er momenteel geen plannen om het Formule 3-talent ook daadwerkelijk vast te leggen.

De 19-jarige Mick Schumacher werd eerder al vice-kampioen in zowel het Duits als het Italiaans Formule 4-kampioenschap en is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in het Europees Formule 3-kampioenschap. Nadat hij eind juli op Spa-Francorchamps zijn allereerste overwinning pakte heeft Schumacher flink te smaak te pakken: de Duitser won vervolgens ook tijdens de raceweekenden op Silverstone en Misano een race, waarna hij afgelopen weekend op de Nürburgring maar liefst alle drie de races op zijn naam wist te schrijven. Daardoor is Schumacher opgeklommen naar de tweede plek in het kampioenschap en heeft hij nu nog maar drie punten achterstand op de Brit Dan Ticktum, de klassementsleider die deel uitmaakt van het talentenprogramma van Red Bull.

Vanwege het verleden van vader Michael bij Ferrari heeft Mick Schumacher altijd al een goede band gehad met het team van Ferrari, dat tevens nauwe banden heeft met het Italiaanse team van Prema waarvoor Schumacher momenteel rijdt in de Formule 3. Daarnaast heeft de Duitser ook een goede verstandhouding met Mercedes, het team waar zijn vader eveneens voor heeft geracet. De jonge Schumacher heeft officieel echter nooit een band gehad met één van beide teams en blijft voorlopig ook onafhankelijk.

"Schumacher niet onnodig veel druk opleggen"

Op de vraag of Mick Schumacher welkom zou zijn in Ferrari’s Young Drivr Academy antwoordde Ferrari’s F1-teambaas Maurizio Arrivabene dat het nu vooral van belang is om de jonge Schumacher niet te veel druk op zijn schouders te leggen: “Ik denk dat het nu het belangrijkste is om hem te laten groeien, zonder hem enige druk op te leggen,” aldus Arrivabene. “Zijn recente resultaten zijn zeer, zeer goed en ik wens een geweldige loopbaan toe.”

”Voor iemand met een naam als die van hem, die in de geschiedenisboeken van Ferrari staat, staat de deur in Maranello altijd open. Het is echter een besluit dat de familie van Schumacher zal moeten nemen. Laat hem echter eerst maar eens wat plezier maken. Laat hem gefocust en geconcentreerd blijven en laat hem ondertussen wat plezier maken zodat hij zich langzaam kan ontwikkelen. Dan zien we vanzelf wel hoe het loopt in de toekomst.”

“Maar hoe zou je in Maranello nee kunnen zeggen tegen iemand met zo’n naam?”

`