Grand Prix

Wehrlein en Mercedes na dit seizoen uit elkaar

14 september 2018 15:09 Aangepast: 14 september 2018 15:12

Voormalig Formule 1-coureur Pascal Wehrlein zal na dit seizoen niet langer deel uitmaken van de Mercedes-familie. De Duitser heeft vrijdag laten weten dat hij volgend jaar zonder de steun van de Duitse fabrikant op zoek gaat naar een nieuw stoeltje.

Wehrlein maakt al jaren deel uit van Mercedes’ opleidingsprogramma en werd in 2015 in dienst van de fabrikant uit Stuttgart kampioen in de DTM. Het jaar erop debuteerde Wehrlein met Manor in de Formule 1, waarna hij vorig jaar overstapte naar Sauber. Daar moest de Duitser afgelopen winter echter plaatsmaken voor de komst van Charles Leclerc, waarna Wehrlein dit seizoen met Mercedes weer terugkeerde in de DTM.

Door de sterke resultaten van Esteban Ocon en de opmars van George Russell – twee coureurs die eveneens verbonden zijn aan Mercedes – is de carrière van Wehrlein binnen Mercedes op een zijspoor beland. Doordat Mercedes na dit seizoen ook nog eens afscheid neemt van de DTM, heeft Wehrlein in het belang van z’n eigen toekomst besloten om zonder de steun van het Duitse merk verder te gaan.

 “We konden helaas geen competitief stoeltje voor Pascal vinden voor volgend jaar, dus hebben in zijn belang samen besloten om onze samenwerking niet te verlengen om hem zo de beste kans te bieden om ergens anders een nieuwe kans te vinden,” aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff. “We willen hem bedanken voor zijn fantastische resultaten in dienst van Mercedes-Benz de laatste jaren en ik wens hem al het beste voor de toekomst,”

Wehrlein "in gesprek met meerdere teams"

Wehrlein zelf dankt het team van Mercedes, en laat weten dat hij voor 2019 al met meerdere teams in gesprek is: ‘Mijn contract met Mercedes loopt eind 2018 af en samen hebben we besloten om het niet te verlengen,” aldus de 23-jarige coureur. “Ik ben nu op zoek naar een nieuwe uitdaging en een nieuwe kans. Momenteel ben ik al met andere teams in gesprek over een cockpit voor volgend seizoen.”

`