Ga naar de inhoud
Formule 1-race

Af en toe een buitje in Zandvoort, Verstappen aan kop

Beeld © ANP

Op een volgepakt circuit in Zandvoort is Max Verstappen om 15.00 uur op jacht gegaan naar zijn negende overwinning op rij in de Formule 1. Verstappen kwalificeerde zich gisteren als eerste, waardoor hij vandaag van poleposition van start mocht. Hij beloofde zijn fans voorafgaand een vermakelijke race.

Verstappen gaat momenteel aan de leiding.

De 25-jarige Limburger zei rekening te houden met de buien die om de badplaats heen hangen, die het circuit volgens hem wel gevaarlijk glad kunnen maken. "Zeker deze bocht kan glad worden en een fout is hier snel gemaakt."

Verstappen had ook nog een korte boodschap in het Nederlands aan zijn fans. "Het is super om jullie weer allemaal hier te zien en dat jullie er alweer klaar voor zijn vandaag. Het is natuurlijk altijd ongelooflijk de support die ik hier krijg, dus dankjewel."

Licht buitje

Voor het verloop van de race is het mogelijk van belang wat de weersomstandigheden zijn. Door de coureurs wordt in ieder geval gerekend op een licht buitje.

Ook van tevoren heeft het geregend. Een glad circuit maakt het voor coureurs vaak lastiger wat mogelijk tot een meer spannende race kan leiden. Tijdens de race zou het geleidelijk droog en zonnig moeten worden.

Verstappen zal er veel aan gelegen zijn om voor de derde keer op rij te winnen in Zandvoort. Niet alleen verstevigt hij daarmee zijn koppositie in het klassement, ook evenaart hij daarmee het record van de Sebastian Vettel. De Duitse coureur won in 2013 al eens negen wedstrijden op rij in de Formule 1.

Concurrent én teamgenoot

Bij winst breidt Verstappen zijn voorsprong op zijn directe concurrent Sergio Perez verder uit. Op dit moment staat de Nederlander 125 punten voor op zijn de nummer twee die tevens zijn teamgenoot is.

De volgende GP, waar Verstappen mogelijk in zijn eentje recordhouder van meeste opeenvolgende overwinningen op rij kan worden staat volgend weekeinde gepland in Monza, Italië.