Ga naar de inhoud
Dakar

Van Kasteren kan zege in Dakar rally bij trucks amper nog ontgaan

Janus van Kasteren kan de eindzege in de Dakar rally bij de trucks amper nog ontgaan. De Tsjech Martin Macik won zaterdag de dertiende en voorlaatste etappe, maar de Veldhovenaar werd tweede en beperkte de schade. Dat gold niet voor Martin van den Brink die ruim twee uur en dertien minuten tijd verloor vanwege materiaalpech en Macik in het klassement zag passeren.

Jaroslav Valtr, de nummer vijf uit het klassement, werd in de dertiende etappe derde. De top vijf werd gecompleteerd door Pascal de Baar (vierde) en Richard de Groot (vijfde).

Van Kasteren heeft in het klassement nog een marge van meer dan een uur en zestien minuten op zijn naaste belager Macik. Van den Brink volgt op 2.43.03 uur, ruim voor zijn zoon Mitchel, die vierde staat met ruim vier uur en acht minuten achterstand.

Rallyrijder
Dakar
Rallyrijder Loeb blijft winnen in Dakar rally

Geen Kamaz

Van Kasteren en Van den Brink komen allebei uit voor het rallyteam van Gerard de Rooy, in 2016 de laatste Nederlandse winnaar bij de trucks. De afgelopen jaren domineerden de Russische Kamaz-trucks, maar vanwege de inval in Oekraïne zijn de Russen niet welkom in de woestijnrally door Saudi-Arabië. 

De Dakar rally eindigt zondag in Dammam.

Bron: ANP