Ga naar de inhoud
Dakar

Vijfde dagzege op rij autocoureur Loeb in Dakar rally

Beeld © A.S.O.

De Franse autocoureur Sébastien Loeb heeft zijn vijfde etappezege op rij geboekt in de Dakar rally. De negenvoudig wereldkampioen rallyrijden was in Saudi-Arabië ook de snelste in de twaalfde etappe, met een klassementsproef over 185 kilometer van het Empty Quarter naar Shaybah.

In het algemeen klassement klom Loeb naar de tweede plaats, op bijna 1,5 uur achterstand van Nasser Al-Attiyah uit Qatar. Lucas Moraes finishte vrijdag op 11.38 minuten achterstand, waarmee Loeb de debutant achterhaalde in het klassement.

De 48-jarige Loeb won de Dakar rally nog nooit, maar eindigde wel twee keer als tweede. Dat gebeurde vorig jaar onder meer, achter Nasser Al-Attiyah. De Qatarees koerst af op zijn vijfde overwinning in de woestijnrally.

Loeb kruipt weliswaar steeds iets dichterbij in het klassement, maar de coureur van het team Bahrain Raid Xtreme moet nog altijd 1 uur en ruim 27 minuten goedmaken.

Price neemt leiding over bij motoren

Bij de motoren is de strijd om de eindzege een stuk spannender. Met nog twee etappes te gaan, nam de Australiër Toby Price de leiding in het klassement over van de Amerikaan Skyler Howes. Price werd derde in de twaalfde etappe, achter de Chileense winnaar José Ignacio Cornejo en de Australiër Daniel Sanders.

Howes eindigde als zesde en heeft nu 28 seconden achterstand op Price in het klassement. De Argentijn Kevin Benavides staat derde op 2.40 minuten.

Liveblog
Dakar
Liveblog Dakar 2023: Etappe 12
Bron: ANP