Zwaarder dan ooit

Formule 1-auto Max Verstappen lijdt aan 'overgewicht'

03 april 2022 10:13 Aangepast: 03 april 2022 18:09

De Formule 1-auto van Max Verstappen lijdt aan 'overgewicht'. De RB18 van Red Bull moet kilo's kwijtraken wil hij dit seizoen vooraan blijven rijden. Dat zegt topadviseur Helmut Marko op de goed ingevoerde website motorsport.com.

De auto's in de koningsklasse zijn dit seizoen zwaarder dan ooit, mede door de grotere banden en de weer ingevoerde wieldoppen. Het gewicht is toegenomen van 752 naar 795 kilo. Red Bull zit aan de zware kant, vermoedelijk omdat het ook wat zwaardere onderdelen in het chassis heeft gebruikt.

Budgetplafond

Marko zegt dat het niet zal meevallen van dat extra gewicht af te komen, omdat er hoge kosten mee gemoeid zijn. De teams in de Formule 1 hebben te maken met een budgetplafond.

"We moeten preciezer berekenen waar technische vooruitgang, gewichtsreductie en betrouwbaarheid te vinden zijn. Maar één ding is duidelijk: met overgewicht zal het dit seizoen zeker niet lukken vooraan in het veld te blijven rijden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Red Bull heeft oorzaak uitvallen Verstappen en Pérez gevonden

Max Verstappen stipte het probleem ook al aan na zijn zege in de Grote Prijs van Saoedi-Arabië. "Ik denk dat de auto's elkaar dit seizoen makkelijker kunnen volgen en dat we daarmee ook het racen hebben verbeterd. Maar het is nog wel erg afhankelijk van de banden en ook het gewicht van de auto heeft effect."

Harde banden

Op het circuit van Djedda merkte Verstappen dat dicht achter een concurrent rijden alleen lukte op de harde banden. "We moeten daar wel naar kijken, want als de banden of het gewicht van de auto je niet in staat stellen om echt te racen, zou dat jammer zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen blijft zich afkeren van hitserie 'Drive to Survive'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore