GP

Mercedes overweegt 'motorstraf' Hamilton voor GP Turkije

04 oktober 2021 18:46 Aangepast: 07 oktober 2021 02:37

Het Formule 1-team van Mercedes overweegt Lewis Hamilton voor de komende Grote Prijs van Turkije van een compleet nieuwe motor te voorzien. Aangezien dat zijn vierde motor van dit seizoen zou zijn, is het gevolg dat hij voor straf achteraan moet starten in de race. "Het is een mogelijkheid", zei teambaas Toto Wolff tegen Sky Sport. "Maar we hebben er nog geen besluit over genomen."

Max Verstappen reed bij de vorige grand prix in Rusland met zijn vierde motor en moest vanwege de motorwissel vanaf de laatste plaats vertrekken in de race. Na een vrij spectaculaire inhaalrace eindigde hij als tweede achter Hamilton. De Nederlander van Red Bull leed zodoende beperkt puntenverlies, hoewel Hamilton wel de leiding in het kampioenschap overnam met 2 punten voorsprong.

"Het belangrijkste is de betrouwbaarheid van de motor, want we kunnen ons in dit stadium van het kampioenschap geen uitvalbeurt veroorloven", zegt Wolff. "Vandaar dat we iedere race heel goed kijken naar het prestatievermogen van de krachtbron. Met een tweede of derde plaats kunnen we wel leven, want het kampioenschap duurt nog wel even. Maar de finish niet halen is veel erger."

Hamilton won vorig jaar op Istanbul Park en veroverde in de vierde race voor het einde van het seizoen zijn zevende wereldtitel. Dit jaar is de strijd veel spannender, ziet ook Wolff. "Lewis was fantastisch in Turkije, maar we kunnen het niet voorspellen hoe het dit weekeinde afloopt. Mercedes en Red Bull zitten zo dicht bij elkaar. Ik ben heel benieuwd hoe de titelstrijd zich ontwikkelt."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore