Formule 1

Verstappen over botsing met Hamilton: 'Hij kneep me af'

12 september 2021 18:10 Aangepast: 12 september 2021 18:22
Verstappen stapt na de botsing uit de auto. Beeld © Getty Images

Max Verstappen vindt dat Lewis Hamilton schuldig is aan hun botsing in de Grand Prix van Italië. De twee titelrivalen raakten elkaar in de 26e ronde, direct na de pitsstop van Hamilton. "Als je met twee man door een bocht gaat en één wil niet meewerken, dan houdt het op", zei Verstappen bij Ziggo Sport.

Hamilton kwam na zijn bezoek aan de pits vlak voor Verstappen de baan op. "Hij kneep me al af met het aanremmen voor de eerste bocht. Ik moest daardoor op het groene gedeelte rijden", zei de Nederlander. "Ik probeerde buitenom te gaan, maar hij bleef me maar de hele tijd afknijpen. Dan is er op een gegeven moment niet genoeg ruimte meer om de bocht te maken. Daardoor gingen we er beiden af. We gaan het er over hebben bij de raceleiding, we zien het dan wel. Ik leg gewoon mijn verhaal uit, meer kan ik er niet van maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Max Verstappen en Lewis Hamilton vallen uit door botsing in Grand Prix Italië

Hamilton had een andere visie op de botsing. "Bij het aanremmen liet ik genoeg ruimte aan de buitenkant voor een auto. Ik ging voor hem de bocht in", zei de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik denk dat Verstappen daarna over de tweede kerb heen ging en tegen mij aan reed. Het volgende wat ik me kan herinneren, is dat hij bovenop me staat. Het was ongelukkig. We gaan erover praten bij de raceleiding." 

Teambaas Toto Wolff van Mercedes hield zich op de vlakte. "Als teams moeten we stoppen met het geven van commentaar op zulke situaties. Het is aan de raceleiding om te oordelen. We moeten hun oordeel accepteren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore