Formule 1

Max Verstappen en Lewis Hamilton vallen uit door botsing in Grand Prix Italië

12 september 2021 15:47 Aangepast: 12 september 2021 17:02
Verstappen stapt na de botsing uit de auto. Beeld © Getty Images

De Grand Prix van Italië eindigde vroeg voor Max Verstappen en Lewis Hamilton. Na een pitstop reed Hamilton terug de baan op, en daar kwam hij gelijk Verstappen tegen. De twee botsten bij de eerst volgende bocht met elkaar waarna de auto van Verstappen bovenop die van Hamilton terecht landde. Beide coureurs zijn klaar met hun wedstrijd.

De race was ongeveer halverwege toen de nummers 1 en 2 van het WK-klassement botsten.

Verstappen was enkele rondes daarvoor al de pitstop ingegaan voor nieuwe banden. Deze stop duurde maar liefst 11,1 seconden, omdat er een probleem was met het wisselen van één van de banden. Verstappen ging als leider van de race de stop in, maar kwam 11,1 seconden later als tiende naar buiten.

Botsing in de bocht

Hamilton ging na 25 rondes ook als koploper de pits in. De Brit kwam de baan weer op toen Verstappen op topsnelheid over het rechte stuk reed. Ze gingen bijna naast elkaar de bocht in aan het einde van het rechte stuk. Verstappen reed over de kerbstones en raakte daarna het achterwiel van Hamilton. De Red Bull-bolide werd daardoor gelanceerd en vloog over de Mercedes de grindbak in. Hij landde op de voorkant van Hamiltons auto. 

De auto's waren dusdanig beschadigd, dat Verstappen en Hamilton niet verder konden racen. Ze kregen daarom ook geen punten voor deze race. 

'Geen ruimte'

"Hij liet mij geen ruimte", zei Verstappen tegen zijn team toen hij na het incident terugkwam in de pitbox. De raceleiding liet weten het incident tussen Verstappen en Hamilton na de race te onderzoeken. 

De Grand Prix van Italië is gewonnen door Daniel Ricciardo van McLaren. Dit is zijn eerste overwinning in drie jaar tijd, en de eerste overwinning van McLaren sinds 2012. Lando Norris maakte het feest van McLaren nog groter door als tweede te eindigen. Valtteri Bottas eindigde in de Mercedes als derde, nadat hij van de laatste plaats was gestart.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snap je niks van Formule 1? Leer deze acht termen en geniet mee van de race

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore