GP

Jos Verstappen tijdens zegerace Max op Zandvoort naar ziekenhuis

06 september 2021 12:25 Aangepast: 06 september 2021 12:34

Jos Verstappen heeft de zege van zijn zoon Max op Zandvoort niet kunnen meevieren. De voormalig Formule 1-coureur ging tijdens de Grote Prijs van Nederland met een helikopter naar het ziekenhuis voor onderzoek, omdat hij veel last had van zijn darmen. "Hij heeft Max online zien winnen", zegt manager Raymond Vermeulen, die samen met Verstappen senior de coureur begeleidt.

"Jos had al een paar dagen last van zijn darmen. Hij heeft tot halverwege de race gekeken, maar kon toen niet meer recht lopen", aldus Vermeulen. Omdat de 49-jarige Limburger weer naar het buitenland moest, besloot hij tijdens de race om zich in een Nederlands ziekenhuis te laten onderzoeken. "Allemaal uit voorzorg", aldus Vermeulen. "Hij kon daarna weer huiswaarts. Het gaat allemaal prima met Jos."

Vermeulen gaat deze week met Max Verstappen mee naar Monza voor de Grote Prijs van Italië. Het is de bedoeling dat Jos Verstappen zijn zoon daarna weer begeleidt in Sotsji bij de Grote Prijs van Rusland, aan het einde van deze maand. "Alles goed met mij. Onkruid vergaat niet", schreef vader Verstappen maandagochtend op Twitter.

Max Verstappen nam met winst van de Dutch GP de leiding in het WK-klassement weer over van de Britse titelverdediger Lewis Hamilton.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore