GP

Circuitdirecteur Zandvoort: Max is een heel coole baas

05 september 2021 19:12 Aangepast: 05 september 2021 20:36

Voor de organisatie van de Grote Prijs van Nederland kwam zondag het 'droomscenario' uit. Met bijna 70.000 raceliefhebbers op de tribunes won Max Verstappen de eerste Formule 1-race op Zandvoort sinds 1985. "Ik probeer me voor te stellen waar ik nog meer van had kunnen dromen, maar ik kan het niet bedenken", zei circuitdirecteur Robert van Overdijk. "Dit was het gedroomde scenario."

De 23-jarige Nederlander deed waar vrijwel iedereen op Zandvoort op hoopte. "De verwachtingen waren ontzettend hoog. Iedereen dacht na de kwalificatie: hij wint die race ook wel 'even'. Maar zo werkt het niet", aldus Van Overdijk. "Daarom stond ik vanochtend toch wel met enigszins gezonde spanning op."

Verstappen ging ogenschijnlijk moeiteloos om met de druk die op zijn schouders lag. "Een uur voor de race stond hij, in z'n spijkerbroekje, de koning en diens gezin nog even rustig uit te leggen hoe de auto werkt. Een uur later moest hij presteren, wetende dat niet alleen heel Nederland, maar de hele wereld naar hem keek", aldus Van Overdijk. "Max is een heel coole baas. Dat wisten we al, maar doe het maar eens, bij de eerste grand prix in 36 jaar in eigen land."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore