GP

Lammers: Formule 1 langer dan 3 jaar in Zandvoort

05 september 2021 11:04 Aangepast: 05 september 2021 20:42

Jan Lammers is er vrij zeker van dat de Formule 1 langer dan drie jaar in Zandvoort blijft. "We hebben een overeenkomst van drie jaar, met een optie op nog twee jaren erbij. Gezien het enthousiasme bij het management van de Formule 1 en bij onze organisatie reken ik erop dat de Dutch Grand Prix in ieder geval voor vijf jaar staat", zegt de sportief directeur.

"Het is ook een exclusief contract, dus dat betekent dat als er meer races in Nederland zijn, die in Zandvoort zijn. We zitten erin voor de lange termijn", benadrukt Lammers. "We organiseren de race nu voor het eerst weer na 36 jaar, maar bij het management van de Formule 1 zijn we nu al de favoriete promotor. Wij laten precies zien zoals zij de Formule 1 voor ogen hebben. De populariteit in ons land speelt natuurlijk mee. Toen we destijds de kaartverkoop openden, waren we binnen no-time uitverkocht. We hadden 1 miljoen tickets kunnen verkopen."

Er is het eerste jaar wel een verlies van meer dan 10 miljoen euro. Door de coronabeperkingen is het raceweekeinde aan de Noord-Hollandse kustplaats uitgekleed. Er zijn minder dan de begrote 100.000 bezoekers per dag toegestaan en het hele entertainmentgebeuren, met optredens van grote artiesten, is uit het programma geschrapt. "De exacte cijfers hebben we nog niet, maar we lijden verlies en dat vangen we op zonder steun van de overheid. Het doet uiteraard financieel pijn, maar we hebben een gezonde bedrijfsstructuur, dus we kunnen dat zonder risico's opvangen", aldus Lammers.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore