Hamilton in oranje outfit

Coureurs inspecteren wandelend circuit Zandvoort

02 september 2021 11:53 Aangepast: 02 september 2021 13:24
Het team van Red Bull. Beeld © ANP

De Formule 1-coureurs die komend weekend de Dutch Grand Prix racen in Zandvoort, nemen vandaag een kijkje op het circuit. Ook Max Verstappen is er.

De coureur van Red Bull maakte een wandeling over de vernieuwde baan. Doorgaans slaat Verstappen de zogeheten 'trackwalk' over, die de coureurs gebruiken om de baan te inspecteren.

Voor vrijwel alle coureurs is de baan in Zandvoort nieuw. Verstappen is de enige van de twintig Formule 1-coureurs die al wat ronden reed over het circuit. Hij mocht vorig jaar al als eerste het vernieuwde circuit inwijden, waar twee zogeheten kombochten zijn aangelegd. De Hugenholtzbocht en de Arie Luyendijkbocht zijn schuin aflopend en hebben een hellingsgraad, waardoor de coureurs sneller door deze bochten kunnen rijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Blinde bochten, hoogteverschillen: circuit Zandvoort is 'spectaculair in het kwadraat'

Verstappen vindt een verkenning van het circuit te voet een zinloze bezigheid, liet hij al vaak genoeg weten. Hij inspecteert de baan tijdens zijn eerste trainingsrondjes. Ook zijn grote concurrent Hamilton slaat de wandeling meestal over en beschouwt de 'trackwalk' als nutteloos.

Lewis Hamilton kwam aan in een opvallende oranje outfit. Een oranjekleurige zonnebril maakte deel uit van de outfit van de zevenvoudig wereldkampioen, die de WK-stand nu ook aanvoert.

Lewis Hamilton in z'n oranje outfit. Lewis Hamilton in z'n oranje outfit.

De Australiër Daniel Ricciardo van McLaren was een van de eersten die op het Noord-Hollandse circuit in de duinen aankwam. Ook de Spanjaard Fernando Alonso van Alpine is er.

Daniel Ricciardo (McLaren) op het circuit. Daniel Ricciardo (McLaren) op het circuit.
Fernando Alonso. Fernando Alonso.

Verstappen en Hamilton zijn dit jaar verwikkeld in een spannende strijd om de wereldtitel. Na zijn zege vorig weekeinde in de verregende Grote Prijs van België is de achterstand van Verstappen op de Britse klassementsleider van Mercedes nog maar 3 punten.

Na 36 jaar

De Formule 1 is na 36 jaar terug in Zandvoort. Het circuit heeft een grote metamorfose ondergaan. Niet alleen de baan is vernieuwd, maar ook zo'n beetje alle gebouwen en toegangswegen zijn gemoderniseerd.

Bovendien zijn er speciaal voor de Grote Prijs tribunes geplaatst met ruimte voor de tienduizenden bezoekers.

Bekijk ook: Deze 5 Formule 1-technieken zitten in jouw auto

Dat autofabrikanten innoveren om Max Verstappen sneller te maken, levert uiteindelijk ook ons iets op.
ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van