GP

Norris voor straf vijf posities naar achteren bij start in Spa

29 augustus 2021 13:37 Aangepast: 29 augustus 2021 19:17

Formule 1-coureur Lando Norris is vijf plaatsen naar achteren gezet in de startopstelling van de Grote Prijs van België, die zondag om 15.00 uur begint. De Brit kreeg die straf omdat de versnellingsbak van zijn McLaren is vernieuwd. Hij vertrekt nu niet vanaf de negende maar de veertiende positie op het circuit van Spa-Francorchamps.

Norris verloor zaterdag in de derde en laatste sessie van de kwalificatierace op een nat circuit de controle over zijn wagen en ging in de beruchte Raidillon uit de bocht. Zijn bolide was zwaar beschadigd. Zelf kwam de 21-jarige Brit ongedeerd uit het wrak, maar hij werd wel ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De artsen verklaarden hem zaterdagavond fit om te racen.

"Het gaat goed met me, maar ik heb me wel eens beter gevoeld. Ik ben vooral een beetje beurs", zei Norris. "Het was een flinke crash en mijn lichaam is even flink door elkaar geschud", aldus de Brit, die zeer sterk reed in de kwalificaties en meedeed om poleposition. Max Verstappen veroverde uiteindelijk met een ultiem rondje op de natte baan die eerste startplek.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore