Ga naar de inhoud
GP

Sergio Perez ook in 2022 teamgenoot van Verstappen

Red Bull heeft Sergio Perez een nieuw contract aangeboden voor 2022. De Mexicaan blijft dankzij zijn contractverlenging volgend jaar de teamgenoot van Max Verstappen. Met de keuze voor Perez kiest Red Bull voor stabiliteit binnen het team, een belangrijke factor voor 2022 aangezien de technische revolutie een grote impact zal hebben op de teams.

In 2020 leek de Formule 1 carrière van Sergio Perez tot een abrupt einde te komen nadat hij plaats moest maken voor Sebastian Vettel. De Mexicaan liet echter zien dat hij tot de snelste coureurs behoorde. Richting het einde van het seizoen 2020 werd hij steeds sneller met als hoogtepunt zijn aller eerste Grand Prix overwinning in een chaotische race in Bahrein.

Uiteindelijk reanimeerde Red Bull de loopbaan van Perez door de Mexicaan het tweede stoeltje aan te bieden voor 2021 naast Max Verstappen. Ondanks een stroef begin van het seizoen was Perez van grote waarde. “Het is altijd moeilijk om meteen de maximale snelheid uit de auto te halen als je net bij een nieuw team instapt, maar uiteindelijk is alles goed gekomen”, aldus Perez. “We hebben samen nog een hoop mooie uitdaging voor ons liggen. Ik hoop echt dat we het jaar kunnen afsluiten op het hoogste niveau en dat we de goede flow kunnen meenemen naar 2022.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van