GP

Brengt de Formule E wereldtitel Nyck de Vries naar de Formule 1?

17 augustus 2021 10:23 Aangepast: 17 augustus 2021 10:27

Afgelopen weekend schreef de Nederlander Nyck de Vries geschiedenis. Na een zenuwslopend seizoen in de Formule E, kroonde De vries zich tot de eerste officiële Wereldkampioen van deze klasse. Een knappe prestatie die ook in de internationale media zorgde voor veel lof aan het adres van de Nederlander. De grote vraag die nu rest is: brengt de wereldtitel Nyck de Vries naar de Formule 1?

Al sinds zijn debuut in de kartsport wordt Nyck de Vries gezien als een groot talent. In de schaduw van vele andere talenten weet de Nederlander slimme keuzes te maken en komt hij altijd weer bovendrijven door op het juiste moment een kampioenschap op zijn naam te schrijven. In 2019 wint De Vries als eerste Nederlander het Formule 2 kampioenschap, maar een sprong naar de Formule 1 blijft uit. De Vries komt uiteindelijk in dienst van Mercedes en wint voor dit merk afgelopen weekend de wereldtitel Formule E. Mercedes kopstuk Toto Wolff roept al enige tijd dat Nyck de Vries een plekje verdient in de Formule 1. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want zoveel mogelijkheden zijn er niet in de Formule 1.

“De wereldtitel van Nyck de Vries in de Formule E is geen reden om een kans te krijgen in de Formule 1 te racen, maar zijn totale CV wel”, aldus Formule 1-kenner Allard Kalff. “Wat je niet mag vergeten is dat hij ondanks zijn lange carrière met vele successen slechts 26 jaar is. De wereld ligt dus aan zijn voeten. Wat het proces richting de Formule 1 wel lastig maakt is dat er slechts één team lijkt te zijn waar wellicht ruimte komt en dat is Williams. Uiteraard zijn er meer kapers op de kust, maar een CV als Nyck de Vries hebben er maar weinig. Dus laten we hopen dat er beweging komt, want de Vries verdient een kans.”

Mocht de Formule 1 voor 2022 een gesloten boek blijven is er geen man overboord volgens Kalff. “Laten we niet vergeten dat Nyck de Vries ook voor het seizoen 2021-2022 gewoon een contract heeft bij Mercedes voor de Formule E. Daarnaast is hij reserverijder voor het World Endurance team van Toyota. Het WEC kampioenschap gaat gigantisch groeien in de aankomende jaren dus daar liggen ook kansen bij grote fabrikanten. En persoonlijk denk ik dat Nyck ook in de Indycars uit de voeten zou kunnen. Het is alleen een kwestie van de knop omzetten. Kijk naar debutanten als Romain Grosjean en Christian Lundgaard. Die laten daar mooie dingen zien en geloof me De Vries is sneller.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van