GP

Diskwalificatie Vettel, meer punten voor Hamilton

01 augustus 2021 22:24 Aangepast: 01 augustus 2021 22:26

Sebastian Vettel heeft maar kort kunnen genieten van zijn tweede plek in de Grand Prix van Hongarije. De Duitser werd een paar uur na de finish gediskwalificeerd omdat het team van Aston Martin niet voldoende brandstof kon inleveren bij de FIA. Door de diskwalificatie van Vettel schuift Lewis Hamilton op naar de tweede plek en loopt twee extra punten uit op Max Verstappen in de strijd om het kampioenschap.

Nadat Sebastian Vettel als tweede over de finish kwam in Hongarije moest hij zijn Aston Martin in de uitloopronde aan de kant zetten. Er was niet meer voldoende brandstof aan boord om naar het podium te rijden. Het maakte Vettel op dat moment niet uit en de Duitser vervolgde zijn reis verder te voet. Nadat de Aston Martin uiteindelijk bij de technische controle aankwam begonnen de problemen.

Na een race moet het team minimaal een brandstofmonster van 1 liter kunnen aanleveren bij de FIA. Helaas voor Vettel kon zijn team slecht 0,3 liter uit de Aston Martin halen. De FIA was onverbiddelijk en nam de oud-Wereldkampioen uit de uitslag.

De diskwalificatie van Vettel is in het voordeel van de huidige Wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit ontvangt drie extra punten voor zijn tweede plek. Max Verstappen schuift door naar positie negen en krijgt slechts één extra punt. Hierdoor loopt Hamilton twee punten extra uit en heeft nu een voorsprong van negen punten op de Nederlander.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van