GP

Gridstraf voor Bottas en Stroll in België

01 augustus 2021 21:21 Aangepast: 01 augustus 2021 21:49

Valtteri Bottas heeft zondag een gridstraf van vijf plaatsen gekregen voor het veroorzaken van de aanrijding met grote gevolgen in de eerste ronde van de Grote Prijs van Hongarije. De raceleiding vond dat ook Lance Stroll schuld had aan het chaotische begin, waar verscheidene coureurs het slachtoffer van werden. De bolide van onder anderen Max Verstappen liep behoorlijke schade op.

De opgelegde straf betekent dat Bottas en Stroll na de kwalificatie voor de Grote Prijs van België, waarmee de Formule 1 het seizoen hervat na de zomerstop, vijf plaatsen achteruit worden gezet. Bottas verremde zich in de eerste bocht en knalde op de McLaren van Lando Norris. Deze raakte daardoor de controle kwijt en gleed tegen de Red Bull van Verstappen aan. Ook diens teamgenoot Sergio Perez werd slachtoffer.

Door de tweede opeenvolgende crash raakte Verstappen, hoewel hij nog wel finishte als tiende, de leiding in het WK-klassement kwijt aan Lewis Hamilton, de kompaan van Bottas bij Mercedes. De Fin gaf na afloop toe dat hij er een zooitje van had gemaakt.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van