GP

Verstappen: Het is gewoon de schuld van Bottas

01 augustus 2021 18:03 Aangepast: 01 augustus 2021 18:52

Max Verstappen kende een moeilijke middag in Hongarije. De conclusie na afloop van de Grand Prix is bikkelhard: Verstappen is de leiding kwijt in het Wereldkampioenschap. En dat allemaal door toedoen van Valtteri Bottas, de teamgenoot van zijn belangrijkste concurrent Lewis Hamilton.

“De start was prima, daar was niks mis mee. Daarna word ik er weer afgekegeld door een Mercedes-auto. Het is gewoon de schuld van Bottas”, aldus een teleurgestelde Verstappen. “Het is enorm teleurstellend dat ik twee races achter elkaar zo veel pech heb. Daarna had ik zo veel schade aan de zijkant en de vloer van de auto, dat ik niks meer kon uitrichten. Ik kon niet goed inremmen in de bochten en ik blokkeerde alleen maar. Daarnaast had ik overstuur en onderstuur."

Ondanks de tegenslag gaf de Red Bull-coureur niet op. Elk punt voor het Wereldkampioenschap kan aan het einde van het seizoen het verschil maken. “Het is altijd beter om dat punt proberen te pakken. Je probeert er altijd het beste van te maken. Als je een hele auto hebt, kun je je altijd nog naar voren vechten, maar dit was enorm lastig. Er zijn veel gekke dingen gebeurd die ons veel punten hebben gekost, maar er is nog niks verloren. We blijven gewoon aanvallen en we zullen nooit opgeven. Ik zal alles geven en ik hoop dat mijn auto competitief zal zijn."

Verstappen finishte na een incidentrijke Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring als 10e. In de WK-stand heeft Lewis Hamilton nu zeven punten voorsprong op de Nederlander.

 

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore