Formule 1

Red Bull vraagt FIA om herziening van straf Hamilton

27 juli 2021 17:55 Aangepast: 27 juli 2021 19:11

Red Bull Racing heeft de internationale autosportfederatie FIA gevraagd om herziening van de straf die Lewis Hamilton (10 seconden) onlangs kreeg tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. De Mercedes-coureur reed al snel na de start de bolide van zijn grote rivaal Max Verstappen aan.

De Nederlander vloog met een snelheid van 300 kilometer per uur van de baan af in de bandenstapel. Doordat hij niet kon finishen en Hamilton won, liep de Brit flink in op Verstappen, de leider in het klassement.

'Hamilton agressor'

Red Bull-baas Christian Horner was woest over die manoeuvre van Hamilton en hield vol dat zevenvoudig wereldkampioen de "agressor" was. Hij liet toen al doorschemeren het besluit van de FIA te willen aanvechten. Vandaag maakte de federatie bekend dat dat is gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mercedes: Hamilton deed niets fout bij botsing met Verstappen

Mercedes en Red Bull hebben een oproep gekregen voor een videoconferentie donderdagmiddag, in de aanloop naar de Grote Prijs van Hongarije. Dan krijgt het team-Verstappen de kans bewijs aan te dragen voor het laakbare rijgedrag van Hamilton dat reden zou geven tot heroverweging van de strafmaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore