Na zware crash

Topman Marko (Red Bull): het gaat verrassend goed met Max

19 juli 2021 19:12 Aangepast: 26 juli 2021 08:46
Beeld © ANP

Het gaat volgens topman Helmut Marko van Formule 1-renstal Red Bull "verrassend goed" met Max Verstappen na zijn zware crash gisteren in de Grote Prijs van Groot-Brittannië. "Voor de zekerheid heeft zijn vader Jos bij hem overnacht in een hotel. We hadden verwacht dat zijn lichaam volledig stijf zou zijn door de ongelooflijke impact van de crash, maar hij heeft nu alleen nog een beetje nekpijn. Verder is alles in orde", liet Marko weten.

Verstappen meldde zondagavond laat al, kort nadat hij het ziekenhuis in Coventry had verlaten, dat het goed met hem gaat. "Alle controles waren in orde. Iedereen bedankt voor alle leuke berichten en beterschapswensen", gaf Verstappen te kennen.

De WK-leider kwam op het circuit van Silverstone al vroeg in aanraking met Lewis Hamilton, die zelf wel verder kon en de race uiteindelijk won.

Bekijk hieronder de beelden van de crash:

'Onsportief'

Hamilton kreeg 10 strafseconden voor zijn actie richting Verstappen. De Nederlander en de leiding van Red Bull vonden die sanctie niet zwaar genoeg.

"De gegeven tijdstraf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan Lewis’ gevaarlijke manoeuvre op de baan. Ik vind het respectloos en onsportief om het gejuich na de wedstrijd te zien terwijl ik nog in het ziekenhuis was, maar we moeten verder", zei Verstappen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen: vreugde Hamilton respectloos en onsportief

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore