Ook MotoGP gaat niet door

Formule 1-race in Australië opnieuw geschrapt vanwege corona

06 juli 2021 07:33 Aangepast: 06 juli 2021 08:20

De Grote Prijs van Australië in de Formule 1 gaat dit jaar opnieuw niet door. Volgens de organisatie maken het coronavirus en de logistieke uitdagingen het onmogelijk om de race in Melbourne te organiseren.

De wedstrijd is normaal de openingsrace van het seizoen, maar was vanwege de coronapandemie voor dit jaar verplaatst naar 21 november. De situatie in Australië is echter nog weinig veranderd. De grenzen zijn nog dicht. Vorig jaar moest de wedstrijd ook worden afgezegd vanwege corona.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Verstappen vliegt naar overwinning in Oostenrijk

"We betreuren dat er door de coronamaatregelen en de logistieke uitdagingen geen GP van Australië zal zijn in 2021. Het is voor november niet haalbaar om voor elkaar te krijgen", meldt de organisatie van de race in Melbourne.

Teleurgesteld

De organisatie van de Formule 1 zegt teleurgesteld te zijn, maar gaat ervan uit dat er dit seizoen toch 23 wedstrijden verreden kunnen worden. "We hebben nog genoeg opties om de plek van de Grand Prix van Australië mee op te vullen. We gaan de komende weken hierover overleggen en komen daar op terug als er meer duidelijkheid is."

Max Verstappen gaat aan de leiding in de tussenstand van het WK. De Nederlandse autocoureur boekte afgelopen zondag in Oostenrijk zijn derde overwinning op rij.

Bekijk ook: suprematie Verstappen, Hamilton wanhopig

Ook de wedstrijd van de MotoGP, die op 24 oktober zou worden gehouden op Phillip Island, gaat niet door. De organisatie van de WK wegrace heeft daarom de race in Maleisië een week naar voren geschoven. Deze wedstrijd wordt nu op 24 oktober gehouden.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van