GP

Hamilton zoekt snelheid in titelstrijd met Verstappen

20 juni 2021 18:29 Aangepast: 21 juni 2021 09:11

Lewis Hamilton is het gewend om te winnen in de Formule 1, maar de zevenvoudig wereldkampioen wordt dit seizoen bij vlagen overvleugeld door Max Verstappen. "We moeten concluderen dat zij op dit moment gewoon een betere auto hebben", zei Hamilton na de Grote Prijs van Frankrijk, waarin hij tweede werd achter zijn Nederlandse rivaal.

De 36-jarige Brit reed op Circuit Paul Ricard de meeste rondes aan kop, maar moest in de voorlaatste ronde de leiding afstaan aan Verstappen. De Red Bull-coureur besloot in tegenstelling tot de Mercedessen twee pitsstops te maken in plaats van één. Op de mediumbanden was Verstappen in de slotfase van de race veel sneller dan Hamilton en Valtteri Bottas.

"We hadden geen andere optie dan buiten blijven. Maar ik had op het einde geen banden meer over", zei Hamilton, die bijna 35 rondes op de harde band reed. "Red Bull is zó snel. Op de rechte stukken zijn ze 3,5 tienden van een seconde sneller. Het verschil is enorm. Ik weet niet of wij aan snelheid hebben verloren of dat zij zoveel sneller zijn geworden. Maar als ik zie hoe moeilijk we het hier vrijdag hadden, dan ben ik heel blij met dit resultaat. Het is echter zeker dat wij op zoek moeten gaan naar onze snelheid."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore