GP

McLaren Racing vanaf 2022 in Extreme E

11 juni 2021 13:08 Aangepast: 11 juni 2021 13:10

McLaren Racing begint in 2022 aan een nieuw hoofdstuk en verrijkt daarmee de lange autosport geschiedenis van het team uit Woking. Naast alle huidige activiteiten in onder meer de Formule 1 en de Indycar start McLaren volgend jaar een nieuw team in Extreme E. Zak Brown en de zijnen nemen het in 2022 onder meer op tegen oud-McLaren-coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button die ook actief zijn als teambaas in Extreme E.

“Vanaf het moment dat Extreme E werd aangekondigd, hebben we de voortgang van de serie op de voet gevolgd”, aldus Zak Brown. “Onze aandacht werd onmiddellijk getrokken door het innovatieve format van de klasse. Tegelijkertijd stelt het ons in staat om een ​​nieuw publiek te bereiken met een innovatief raceformat, waarbij we contact kunnen maken met een nieuwe generatie fans door een positief en krachtig verhaal. Samen met Extreme E gaan we nieuwe wegen bewandelen in de autosport waarbij we de uitdaging aangaan om de problemen van vandaag en de toekomst op te lossen.”

De beslissing om deel te nemen aan Extreme E volgt op een gedetailleerde evaluatie door McLaren aan de hand van een reeks strategische, economische en operationele criteria. Deze werden onderbouwd door een duidelijke noodzaak om de eigen duurzaamheidsmissie van McLaren Racing te versnellen, waarbij koolstofreductie, recycling, hergebruik en verwijdering van afval, en diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit centraal staan.

Het Extreme E team van McLaren wordt samengesteld uit een deel van het huidige personeel als mede door een team bestaande uit diverse specialismen. Zoals alle teams, is McLaren Racing beperkt tot vier monteurs en één ingenieur bij elk evenement.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van